Amelia Earhart skal fly jorden rundt

Amelia Earthart, 30, til venstre vil fullføre flyreisen hennes berømte navnesøster og slektning la ut på i 1937. Foto: 9NEWS / NTB Scanpix.
Amelia Earthart, 30, til venstre vil fullføre flyreisen hennes berømte navnesøster og slektning la ut på i 1937. Foto: 9NEWS / NTB Scanpix.

En 30 år gammel TV-reporter fra Denver vil fullføre flyturen til sin berømte navnesøster, som forsvant på mystisk vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til daglig jobber Amelia Earthart (30) som trafikkreporter i tvstasjonen 9NEWS i Denver, USA.

Men nå vil trettiåringen gjennomføre drømmen hun lenge har båret på: Å kopiere reisen hennes berømte navnesøster og slektning Amelia Earhart begynte på i 1937.

Flyturen skal etter planen foregå neste sommer sammen med co-pilot Patrick Carter (29). Earhart og Carter forventer å bruke to uker på turen, omlag 100 flytimer, og ønsker en reise som er så nært den originale flyturen som mulig.

– Om nøyaktig ett år vil jeg symbolsk fullføre og kopiere Amelia Earharts historiske reise rundt jorden. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var atten år gammel, sier den unge Earthart i et fersk intervju med tvstasjonen 9NEWS.

Amelia Earhart og Patrick Carter har nylig vært igjennom åtte dager med intensiv trening og simulering over ulike utfordringer og scenarier flyparet kan støte på underveis rundt jorden, for å unngå samme tragiske skjebne som den mer berømte navnesøsteren i 1937.

Les også: Vil løse verdens mest berømte forsvinning

Mystisk forsvinning

Under sitt forsøk på å fly jorden rundt, forsvant nemlig den amerikanske flypionerensammen med sin navigatør Fred Noonan på vei fra Papua Ny Guinea til Howard Island i Stillehavet den 2. juli 1937.

En storstilt leteaksjon fra den amerikanske kystvakten og marinen ble raskt satt i gang. Men letingen skulle være helt resultatløs. Ingen rester ble funnet av den sølvgrå Lockheed Electra-maskinen. Og de to personene om bord var som sunket i jorden eller vannet. Etter 16 dager ble leteaksjonen avblåst.

Forsvinningen er en av verdens mest berømte.

Les også: Clinton støtter søk etter sin heltinne Amelia Earhart

Kan ha funnet flyet

Luftfartsentusiaster fra en gruppe kalt The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) mener at det er sannsynlig at Earharts fly gikk ned ved øya Nikumaroro i øystaten Kiribati i Stillehavet.

Sonardataer fra et søk gjennomført ved Nikumaroro i fjor har avdekket det som kan se ut som vrakrestene fra et fly på 183 meters dyp ved øya.

Personvernpolicy