Berusede togpassasjerer havner i livsfarlige situasjoner

Fulle, sjanglende passasjerer skader seg i hopetall på togstasjoner i Storbritannia. Nå oppfordres de til å være mer forsiktige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året er hele 1601 personer blitt skadet etter å ha snublet og falt på de 17 største togstasjonene i Storbritannia.

Sjefskonstabel for det britiske transportpolitiet, Paul Crowther, knytter ulykkene til fyll.

– Å drikke alkohol hemmer folks vurderingsevne og koordinasjon. Gjennom å oppfordre passasjerer til å være mer bevisst på omgivelsene, spesielt når de har drukket, og til å være årvåken for farene som finnes på en stasjon, håper vi at snublinger og fall reduseres, sier Crowther.

Se også: Her blir hun kastet foran toget

Viser overvåkningsvideoer

Den britiske togoperatøren Network Rail har nå lansert en kampanje der folk oppfordres til å være mer forsiktige etter en kveld på byen. Plakater av vin- og ølglass som synes å bevege seg gjennom en optisk illusjon klistres opp på de store togstasjonene.

Se også: Her besvimer kvinnen og faller ned på skinnene i Madrid

De har også offentliggjort overvåkningsvideoer som viser knall og fall på stasjonen Manchester Piccadilly.

Se videoen øverst i artikkelen

Det ser svært dramatisk ut, spesielt når en person havner under toget, men disse tilfellene skal kun ha endt med noen blåmerker.

Se også: Reddet rett før toget kommer

I andre tilfeller har det ikke gått like bra. En person omkom i en fallulykke, mens andre har endt opp med beinbrudd, hjernerystelser og andre skader.

Balanseevnen svikter

Ifølge Network Rail oppstår mange av ulykkene på grunn av for høyt alkoholinntak og påfølgende svikt i balanseevnen.

– Vi vil at folk skal nyte kveldene sine og komme trygt hjem. Det eneste vi ønsker å se falle er antall ulykker, så forhåpentligvis vil kampanjen være en vennlig påminnelse om at man er ekstra forsiktig når man reiser hjem gjennom våre stasjoner, sier administrerende direktør Dyan Crowther i Network Rail.

Stadig vekk blir skremmende hendelser fanget opp av overvåkingskameraer på togstasjoner verden over. Dette må være en mors verste mareritt. Barnevogn ruller ned på sporet – så kommer toget. Se videoen fra 2009:

Se også: Baby triller ned på skinnene

Personvernpolicy