Trailersjåfør filmet egen råkjøring

Latvier stoppet av politiet etter vill ferd på norske veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha fått inn meldinger om råkjøringen rykket politiet i Hardanger ut og stoppet den 40 år gammel sjåføren fra Latvia.

– Vi rykket ut etter å ha fått gjentatte meldinger om dette vogntoget. Da vi søkte den opp i vårt system, viste det seg at vi hadde fått flere meldinger på registreringsnummeret på bilen og hengeren tidligere, sier politioverbetjent Bjørn-Ingen Aarsand ved Odda lensmannskontor til ABC Nyheter.

Mannen var tirsdag forrige uke på vei til Bømlo, men ble stoppet tre mil sør for Odda, skriver Bergens Tidende som først omtalte saken.

Da hadde mannen tatt en rekke farlige forbikjøringer, blant annet rett før en uoversiktlig sving.

Les også: Trailer med livsfarlig forbikjøring i Troms

Fikk kjøre videre

Politipatruljen skal ha fulgt traileren i nærmere en mil før de bestemte seg for å stoppe sjåføren. Til politiets store overraskelse viste det seg at sjåføren hadde filmet den ville ferden på vestlandsveiene.

– Når vi får inn meldinger om slik kjøring har vi en lav terskel for å rykke ut. Vi er interessert i å kontrollere utenlandske vogntog og konfronterer sjåførene om det er feil vi vil ha rettet på, sier Aarsand.

Etter å ha gjennomgått vogntoget valgte politiet å ilegge føreren seks måneders kjøreforbud i Norge, og 10.000 kroner i bot.

– 10.000 kroner høres kanskje ikke så mye ut sett med norske øyne, men for en latvisk vogntogsjåfør utgjør dette et betydelig beløp, sier Aarsand til Bergens Tidende.

Les også: Se villmannskjøringen i 300 km/t

Blir provosert

Næringspolitisk direktør Robert Aksnes i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) sier til avisa at han får vondt i magen av å se videoen.

– Jeg blir provosert over at noen utsetter andre for slik fare og bringer bransjen i vanry. Denne ekstreme pushingen av grenser ser du ikke blant norske sjåfører, sier han.

Politioverbetjent Aarsand forteller at utenlandske yrkessjåfører står bak de mest graverende forholdene for brudd på kjøre- og hviletidsreglene i Norge.

Personvernpolicy