Drapssiktet 47-åring: – Drepte ham med slegge

Politiet sperret av et området i Kvinnherad der en mann (65) ble funnet død onsdag i forrige uke.
Politiet sperret av et området i Kvinnherad der en mann (65) ble funnet død onsdag i forrige uke.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen (47) som er siktet for ha drept Sigmund Gravdal (65) i Kvinnherad har pekt ut drapsvåpenet. Advokaten sier nødverge kan bli et tema.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av de to kvinnene som er siktet for drapet har i avhør erkjent at hun slo i hjel mannen. Hun har også pekt på slagvåpenet hun brukte, en slegge. Det skriver VG.

Ifølge advokaten til 47-åringen, Odd Arild Helland, kan det dreie seg om nødverge.

– Saken kan være beheftet med nødvergeproblematikk, sier han til NTB. Politiet mener imidlertid at kvinnen ikke har vært i noen nødvergesituasjon.

Les også: Kvinnherad-drapet: Begge de siktede fengslet

Gravdal ble funnet død i boligen sin i Sandvoll i Kvinnherad onsdag i forrige uke. 47-åringen og hennes 36 år gamle venninne ble lørdag varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll i fire uker.

De to er enige i at de begge var til stede i Gravdals bolig, men ingen av dem erkjenner straffskyld for drapet. 36-åringen har anket fengslingsbeslutningen, og advokat Frode Skogvold venter på en avgjørelse av anken.

Den eldste av de to drapssiktende kvinnene har forklart at hun ble rasende på Sigmund Gravdal da de var inne i huset hans og at hun slo ham flere ganger flere steder på kroppen. Obduksjonsrapporten viser at 65-åringen hadde omfattende skader i overkroppen.

Les også: Mistenkelig dødsfall i Kvinnherad