Minst 40 skadd i togkollisjon i Sveits

Over 40 mennesker skal være skadd i en togkollisjon ved Granges-pres-Marnand i Waadt i Sveits mandag kveld. Foto: EPA / NTB scanpix.
Over 40 mennesker skal være skadd i en togkollisjon ved Granges-pres-Marnand i Waadt i Sveits mandag kveld. Foto: EPA / NTB scanpix.

Minst 40 mennesker ble skadd, fem av dem alvorlig, i en frontkollisjon mellom to tog i Grannes-près-Marnand i Sveits. Lokføreren er savnet etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på en strekning mellom Lucens og Granges-Marnand, melder avisa 20Minuten.

– Dette er regionstog. Farten er litt lavere enn på lengre strekninger, og selv om det er svært beklagelig at en person trolig har mistet livet og fem er alvorlig skadd, kunne situasjonen ha vært mye mer katastrofal, sa Jean-Christope Sauterel politiet i Vaud på en pressekonferanse mandag kveld.

Svært kraftig

35 personer skal ha sluppet unna med lettere skader, melder flere sveitsiske medier.

Det er antatt at lokomotivføreren av det ene toget fortsatt befinner seg inne i vraket. Ifølge vitner var sammenstøtet svært kraftig.

– Så kraftig som kollisjonen var, kan det også være omkomne, sier et øyenvitne til nettavisen 24heures.

Skulle ut fra stasjon

Det skal ha vært to passasjertog som kolliderte mandag, da det ene toget kjørte ut fra stasjonen Granges-Marnand, mens det andre var på vei inn, ifølge pressetalsmann Pierre-Olivier Gaudard fra jernbaneselskapet SBB.

Ulykken skjedde like før klokka 19 mandag kveld. Norges ambassade i Bern hadde mandag kveld ikke mottatt noen meldinger om nordmenn om bord på ulykkestogene, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Onsdag forrige uke mistet 80 personer livet da et passasjertog i Spania sporet av i all for høy fart.

Personvernpolicy