Mange politikere blir utsatt for sjikane og mobbet

IKKE OVERRASKET: Sandra Borch i Senterungdommen har selv opplevd sjikane. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Sandra Borch i Senterungdommen har selv opplevd sjikane. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix

Fire av ti politikere har vært utsatt for sjikane eller mobbing på grunn av vervet som folkevalgt, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen som NorgesBarometeret har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), svarer 547 av de 1.321 folkevalgte som er spurt, at de har vært utsatt for sjikane, mobbing eller annen utilbørlig oppførsel.

Det er lokalpolitikerne i Nord-Trøndelag og Finnmark som er mest utsatt. Her svarer halvparten at de har vært utsatt for utilbørlig oppførsel. Problemet er desidert minst i Oslo.

Frp-representantene er mest utsatt for slik oppførsel. Over halvparten sier de har blitt utsatt for utilbørlig oppførsel på grunn av sitt politiske verv.

Les også: Frp er de høytlønte mennenes parti

Senterungdommens leder Sandra Borch har selv vært utsatt for offentlig trakassering. Hun tror problemet er enda større enn undersøkelsen viser.

– Dessverre er jeg ikke overrasket. Etter at jeg selv sto fram, er det mange som har kommet til meg og sagt at de har opplevd mobbing innenfor politikken. Det gjelder spesielt kvinner. Og jeg vet om flere som har gitt seg i politikken av samme grunn, sier Sandra Borch til ANB.

Personvernpolicy