Brorskapet: Mer enn 200 drept i Kairo

Feltsykehuset ved Rabia al-Adawyiya-moskeen i Kairo melder om mer enn 200 omkomne og 4.000 sårede etter kampene i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Brorskapet som melder om de høye anslagene på sine egne nettsider.

Tallene er foreløpig ikke bekreftet fra uavhengige kilder. Nyhetsbyrået AFP har observert 38 drepte ved et likhus ved feltsykehuset. Landets helsemyndigheter melder på sin side om 20 døde og 177 sårede.

Les også: Barth Eide fordømmer volden i Egypt

«Massakre»

En av lederne i Det muslimske brorskap, Mohamed El-Beltagi, kaller det som nå skjer i morgentimene i Kairo for «en kollektiv massakre» og oppfordrer det internasjonale samfunnet om å gripe inn.

Det har vært en kaotisk natt med voldelige sammenstøt og demonstrasjoner, og sårede er kommet inn til byens sykehus i en jevn strøm, mange av dem med skuddsår.

– De skyter ikke for å såre, de skyter for å drepe, sier talsmann Gehad El-Haddad fra Det muslimske brorskap.

Mange sårede

Feltsykehuset ved moskeen der Brorskapets tilhengere i flere uker har samlet seg melder om en desperat situasjon for de mange sårede.

– Sykehuset har ikke mulighet til å behandle alle fordi det er så mange sårede, sier feltsykehusets direktør, doktor Hisham Ibrahim til den egyptiske avisen al-Masry al-Youm.

Han ber om at det sendes flere ambulanser til plassen for å hjelpe pasientene. Feltsykehusets direktør sier at mange av de drepte skal ha blitt skutt av skarpskyttere og at mange er truffet i brystet og hodet.

Skal avvikles Egypts innenriksminister meldte rundt midnatt at to protestleirer for Mursi-tilhengere skulle avvikles så snart som mulig etter klager fra naboene. De to leirene har vært permanent bemannet i over en måned.

Personvernpolicy