Strauss-Kahn tiltales for hallikvirksomhet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn blir tiltalt for hallikvirksomhet, opplyser påtalemyndigheten i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strauss-Kahn (64) og tolv andre må i retten og svare for anklager om prostitusjon som skal ha foregått på et hotell i Lille. Det opplyste forhørsdommere i byen fredag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere innrømmet å ha deltatt på sexfester som skal være knyttet til anklagene om hallikvirksomhet.

Etterforskerne i saken har forsøkt å avdekke om Strauss-Kahn var en av arrangørene av festene, hvor prostituerte deltok.

Uventet

Beslutningen om å tiltale Strauss-Kahn var uventet, siden påtalemyndigheten i juni anbefalte at anklagene mot ham burde droppes.

Forhørsdommere i Lille bestemte fredag likevel at han skal stilles for retten. Påtalemyndigheten har fortsatt mulighet til å anke beslutningen, men i det franske rettsvesenet kan forhørsdommere overstyre påtalemyndighetens anbefalinger om når det skal tas ut tiltale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strauss-Kahn nekter straffskyld og hevder at han ikke visste at noen av kvinnene på sexfestene var prostituerte.

– Vi sender en person i retten uten grunn, sier Henri Leclerc, en av 64-åringens advokater.

Anklaget for overgrep

Dominique Strauss-Kahn er tidligere fransk finansminister, og han ledet IMF fram til han ble tiltalt for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York i 2011. Straffesaken ble senere henlagt, men stuepiken Nafissatou Diallo gikk til sivilt søksmål og skal ha fått en betydelig pengesum av Strauss-Kahn da partene inngikk forlik.

Før skandalen som gjorde at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef, ble det antatt at han hadde gode sjanser til å etterfølge Nicolas Sarkozy som Frankrikes president.

Forhørsdommerne i Lille vil tiltale 64-åringen for «hallikvirksomhet under skjerpede omstendigheter som medlem av en gruppe». I fransk rett er hallikvirksomhet et vidt begrep som omfatter medvirkning og oppfordring til prostitusjon.