Svart boks bekrefter høy fart

Toget som sporet av i Spania onsdag skal ha holdt en fart på 190 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fartgrensen på stedet var 80 km/t.

Overvåkningsvideoen som ble offentliggjort i går, viste at toget kjørte fort inn i svingen der det raste av skinnene og braste inn i sikkerhetsveggen.

En av togets vogner fløy flere meter opp i lufta og landet på oversiden av veggen.

Se hele videoen her

Allerede i går skrev spanske aviser at lokføreren kjørte i minst 190 km/t, og ifølge lokalavisen La Voz De Galicia bekrefter den såkalte «svarte boksen» at farten var 190 km/t på det tidspunktet det krasjet.

Den ene av de to lokførerne, 52 år gamle Francisco José Garzón, har tidligere skrytt på sosiale medier av å ha råkjørt.

Ifølge El Pais skrev lokføreren følgende på Facebook i mars i fjor:

«Jeg er på grensen nå. Kjører jeg fortere, bøtelegger de meg». Over teksten er det et bilde av et speedometer som viser 200 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Identifisert

El Pais har identifisert lokføreren på bildet av en skadet mann som snakker i telefonen. Halve ansiktet hans er tildekket av blod.

Mannen til venstre på bildet er ifølge spanske aviser lokføreren Francisco José Garzón (52). Foto: Oscar Corral/REUTERS / NTB Scanpix, har tidligere skrytt på sosiale medier av å ha råkjørt.Mannen til venstre på bildet er ifølge spanske aviser lokføreren Francisco José Garzón (52). Foto: Oscar Corral/REUTERS / NTB Scanpix, har tidligere skrytt på sosiale medier av å ha råkjørt.

Garzón har 30 års fartstid i bransjen. Han jobbet en tid på strekningen Madrid-Barcelona, før han for tre år siden ble overført til Galicia for å jobbe nærmere sin syke mor, skriver El Pais.

Etter ulykken ble det tatt prøver for å se om lokføreren hadde alkohol i blodet ha han kjørte, men disse prøvene skal ha vært negative.

Av de 218 passasjerene som var om bord på toget mistet 80 livet.

95 personerer lagt inn på sykehus, tilstanden er alvorlig for 32 av dem, deriblant fire barn.

Flere av de døde er fortsatt ikke blitt identifisert.

Etterforskere forsøker nå å finne ut hvorfor toget gikk så fort, og hvorfor sikkerhetsutstyret som skal sørge for at fartsgrensene ikke brytes, ikke fikk toget til å bremse ned.

Bildegalleri: Togulykken i Spania