Solskjær ikke fornøyd da Molde gikk videre

Molde slo irske Sligo 2-0 i mesterligakvalifiseringen tirsdag. Ole Gunnar Solskjærs lag gikk videre med 3-0 sammenlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær var svært skuffet over Moldes første omgang da irske Sligo Rovers ble slått 2-0 i tirsdagens returoppgjør i mesterligakvalifiseringen.

Molde gikk dermed videre til 3. kvalifiseringsrunde med 3-0 sammenlagt. Martin Linnes ga vertene ledelsen etter bare fem minutter, men de irske gjestene satte tidvis MFK-forsvaret på prøve.

Solskjær likte ikke det han så av laget sitt etter 1-0-målet.

– Vi startet bra de første seks-sju minuttene, men der ifra og fram til pause lignet vi ikke på oss selv. Det var ingen fasong på laget, spillerne forsøkte å vinne kampen på egen hånd og vi var heldige som ikke slapp inn to-tre mål før pause, sa Solskjær til Romsdals Budstikke.

Den første scoringen kom etter et vedvarende Molde-trykk. Jo Inge Berget sendte ballen til Linnes innenfor 16-meteren, som sikkert plasserte den i nettmaskene gjennom beina på Sligo-keeperen.

I en periode etter 1-0-målet kom Sligo til flere sjanser. Molde slet med å forsvare seg mot irenes offensiv. Spesielt David Cawley sto fram med både farlige innlegg og avslutninger, men MFK holdt stand.

Hoseth tilbake

Vertene fikk etter hvert bedre kontroll. Solskjær satte blant andre veteranen Daniel Berg Hestad på banen til annen omgang, og det bidro til et bedre organisert hjemmelag.

I det 76. minutt kom Magne Hoseth på banen til trampeklapp fra 5765 tilskuere. Midtbanespilleren spilte sin første kamp etter to måneders skadeavbrekk.

Like etter doblet innbytter Aliou Coly til 2-0 med et flott skudd. Målet kom etter godt angrepsspill. Sligo kom til to store sjanser på rappen i overtidsminuttene.

– Må heve oss

Onsdag blir det klart hvilket lag Molde møter over to kamper i neste kvalifiseringsrunde. Det blir høyst trolig polske Legia Warszawa, som leder 3-1 etter bortemøtet med The New Saints fra Wales.

Solskjær mener Molde må heve seg betraktelig til neste runde. Første kamp spilles neste uke.

– Vi må opp veldig mange prosent når vi spiller mot Warszawa. Det vi leverte i første omgang i dag er nesten så langt unna som det er mulig å komme, sier han.