JOTUNHEIMEN:En fjellklatrer omkom ved Store Skagastølstind

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et redningshelikopter har heist ut to skadde fjellklatrere ved Store Skagastølstind i Jotunheimen. En av dem er omkommet, mens den andre er alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den skadde er sendt med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus, får NTB opplyst av Sogn og Fjordane politidistrikt. Skadeomfanget og bakgrunnen for ulykken er ikke kjent. Klatrerne ble hentet ned av et Sea King redningshelikopter i et vanskelig og trangt terreng.

Redningsmannskaper fra den alpine redningsgruppen i området var raskt på plass ved klatrerne. Uhellet skjedde i et område som ikke er veldig bratt, mellom Skagastølsbu og toppen av Store Skagastølstind.

– Det var hell i uhell at tre medlemmer av redningsgruppen var i området allerede, så de kom raskt fram til stedet. En lege var også tilfeldigvis på klatretur i området, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB tidligere søndag.

Store Skagastølstind ligger i Hurrungane i Vest-Jotunheimen. Det var vanskelige redningsforhold på fjellet, siden det var høyt, varmt og vindstille.

– Dette er omtrent 2.100 meter over havet, og den tynne luften i så stor høyde er krevende for helikopteret. At det er varmt og vindstille gjør også at helikopteret får mindre luft under rotorbladene, og med det mindre løftekraft, sa redningslederen.

Ifølge NRK ble hendelsen varslet like etter klokka 11.