Voldtektsmenn dømt til fengsel på livstid i India

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks indiske menn er dømt til fengsel på livstid for å ha voldtatt og ranet en kvinnelig sveitsisk turist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle de tiltalte er kjent skyldig, og vi er fornøyd med dommen, sier aktor Rajendra Tiwari.

De domfelte er alle i alderen 20 til 25 og kommer fra en liten landsby i delstaten Madhya Pradesh, der den 39 år gamle kvinnen og hennes ektemann var på sykkelferie i mars i år.

Mennene skal ha sett paret mens de slo opp et telt. Mens mannen ble banket opp med stokker og bundet fast, ble kvinnen voldtatt mens mannen måtte se på. Paret ble også frastjålet penger og mobiltelefoner.

Les også: Unge indiske kvinner danner borgervern

Fire av mennene skal ha deltatt i selve voldtekten. De to andre er dømt for overfall og ran. Alle seks har innrømmet skyld i saken.

Vold mot kvinner er kommet sterkt i søkelyset etter en grufull gjengvoldtekt om bord i en buss i New Delhi i fjor. Den 23 år gamle kvinnen som ble voldtatt om bord i bussen, døde av skadene hun fikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken utløste landsomfattende demonstrasjoner med krav om bedre beskyttelse av kvinner, og det er nå innført strengere straff for gjengvoldtekter.

Les også: Nok en pågripelse etter voldtekt av femåring i India

Ifølge offentlig statistikk ble mer enn 24.200 voldtekter anmeldt i India i 2011, det vil si om lag én hvert tyvende minutt. Politiet anslår imidlertid at bare fire av ti voldtekter blir anmeldt.