– Millionæren kan ha blitt skadd etter sin død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten til hushjelpen som er siktet for å ha drept mangemillionæren Pål Stener Johannessen (90), ber politiet granske om liket kan ha fått skader da det ble fraktet ut av leiligheten med heis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den endelige obduksjonsrapporten av Johannessen viser at mangemillionæren ble påført ytre vold før han døde.

Johannessens 60 år gamle hushjelp er siktet for drap på millionæren. Hun har forklart i retten at hun er sikker på at Johannessen døde en naturlig død.

Hushjelpen mener skadene rettsmedisinerne har funnet kan ha kommet i ettertid av hans død. Hun forklarer at liket ble fraktet stående i en båre i heisen fra leiligheten kvelden han ble funnet, skriver VG.

– Hun la jo merke til at han ble fraktet på en båre, stående i en heis, fordi heisen var for liten. Ingen snakket om å sikre bevis. Vi vet jo ikke hva som har skjedd i ettertid, sier kvinnens advokat Øystein Storrvik til NRK.

Pål Stener Johannessen ble funnet død torsdag 14. mars i sin leilighet på Frogner i Oslo. Politiet har tidligere ment at han ble kvalt mellom klokka 1 og 2 samme natt. En ukes tid senere ble den 60 år gamle kvinnen pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Den siktede kvinnen har vært hushjelp hos Johannessen i 15 år. Hun nekter fortsatt straffskyld etter siktelsen.