Nektet å flytte - slik bor hun nå

Kinesiske Zheng Meiju nektet å flytte da myndighetene ville rive huset hennes. Nå står bare en tynn stripe igjen av boligkompolekset. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske Zheng Meiju nektet å flytte da myndighetene ville rive huset hennes. Nå står bare en tynn stripe igjen av boligkomplekset. Se flere sta huseiere i bildegalleriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er Zheng Meiju på vei til spikerhuset sitt. I snart ett år har hun nektet å flytte fra den fem etasjers store bygården i den kinesiske byen Rui'an.

I dag står bare en smal stripe igjen av boligkomplekset hun har bodd i, og som er delvis revet for å gi plass til et nytt finanssenter i byen.

Men den kinesiske kvinnen er ikke fornøyd med kompensasjoner hun har blitt tilbudt, derfor har hun blitt værende, til tross for at tilgangen til både elektrisitet og vann ble kuttet tidlig i år, skriver Reuters.

Les også: Møt kineseren som nekter å flytte på seg

Lokale myndigheter i Kina er kjent for å kjøpe opp eiendommer for en billig penge, og så selge dem til eiendomsutviklere med god fortjeneste.

Dersom huseiere nekter å vike for utbygging, kan myndighetene kutte strøm og vann, eller rive rundt leiligheten i et forsøk på å presse dem ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Såkalte hus har fått betegnelsen «nail houses», spikerhus, oppkalt etter sta spiker som ikke vil slås ned med hammer.

Les også: Eldre kinesisk par nekter å flytte

I bildekavalkaden øverst kan du se flere eksempler.

I november i fjor skrev vi om et eldre kinesisk par som nektet å flytte da en ny vei skulle bygges tvers over eiendommen. Resultatet ble at huset ble liggende midt på motorveien. Etter noe kniving fram og tilbake, gikk til slutt ekteparet med på en kompensasjon tilsvarende 240.000 kroner for å flytte.

- Det var aldri en endelig løsning for oss å bo i et hus som lå midt i veien. Etter myndighetenes siste forklaringer har jeg endelig bestemt meg for å flytte, sa Luo Baogen (67).

Les også: Tapte kampen om riving