Politiet rykket ut seks timer etter melding om drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først etter tre telefoner og mer enn seks timer etter første henvendelse, reagerte politiet og rykket ut til drapet på Javier Tapuy (44) i Oslo. Da var offeret partert i leiligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet i Falsens gate på Grünerløkka i Oslo skjedde 20. oktober i fjor. Opptak fra politiets telefonlogg avslører at den psykotiske 28-årige svensken som eide leiligheten der Tapuy var leieboer, ringte tre ganger for å melde om drapet, melder TV 2.

Partert

Den første gangen mannen ringte var 12.55 om formiddagen den aktuelle lørdagen. 28-åringen presenterer seg og sier han har begått et drap. Han legger på, men ringer nesten straks opp igjen, for å si det samme enda en gang.

Han får imidlertid kalde føtter, sier han ikke mente det han fortalte og legger på igjen.

Først seks timer senere, når han for tredje gang ringer, treffer han en politimann som ikke gir seg og som snakker med ham helt til politipatruljene kommer og finner det maltrakterte liket.

I avhør har mannen forklart at han ikke følte at politiet tok ham seriøst. Han følte han at han selv måtte løse problemet med den døde leieboeren. Derfor dro han liket inn på badet og delte det opp for å lettere kunne flytte det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et grufullt syn som møtte politiet. På badet fant de tre kniver, en baufil og en stavmikser.

Ikke selvkritikk

Familien til offeret bor i Ecuador og reagerer sterkt på politiets sene utrykning.

– Konsekvensen av dette er at broren min ble funnet partert. Hvis de hadde handlet etter første oppringing hadde han i det minste vært hel, sier broren til Javier, Christian Garcia Tapuy, til TV 2.

Oslo-politiet tar derimot ikke selvkritikk etter at hendelsesforløpet er blitt kjent.

– Det er ikke bevislig grunnlag for å si at vedkommende har blitt skjendet i løpet av denne perioden. Men vi forstår familiens frustrasjon og savn, sier stabssjef Johan Fredriksen til kanalen.