Hetebølge i sørvestlige USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

En hetebølge med temperaturer på over 50 grader har lagt seg over det sørvestlige USA. Et titall mennesker er behandlet for dehydrering og utmattelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske meteorologsenteret advarer folk i California, Arizona og Nevada mot livsfarlig hete, og varsler at varmen trolig vil vare i flere dager. California hadde lørdag rekordhøye temperaturer, og i ett av de varmeste områdene, Death Valley, ventes gradestokken å stige til 54 grader gjennom helgen.

Det varmeste som noensinne er målt, er nettopp i Death Valley. Der ble verdensrekorden satt i 1913 med 57 grader celsius (134 grader Fahrenheit).

Ifølge BBC har et titall mennesker blitt behandlet for utmattelse og dehydrering som følge av varmen, og i Las Vegas ble 34 personer fraktet til sykehus etter en utendørskonsert i helgen.

Det har blitt satt opp «kjølesentre» med aircondition i alle de tre statene, og flere utendørsarrangementer har blitt avlyst.

Ekstremvarmen kommer etter en av de tørreste vintrene som noen gang er registrert i området og myndighetene frykter skogbranner.

I mellomtiden snødde det i Norge...