Valgresultatet i Oslo kan bli flere dager forsinket

F.v.: Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp),  Audun Lysbakken (SV), Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), Siv Jensen (Frp)  og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på TV2.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
F.v.: Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp), Audun Lysbakken (SV), Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på TV2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan ta nesten en hel uke før valgresultatet i Oslo er klart. Oslo-ordfører Fabian Stang (H) er bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stang uttrykker i et brev til kommunal- og regionaldepartementet dyp bekymring for situasjonen som er oppstått bare ti uker før stortingsvalget mandag 9. september, skriver VG.

– Vi har fått antydninger om at resultatet kan drøye opp mot fem-seks dager. Det er skremmende, sier Stang til avisen.

Årsaken til forsinkelsen er det elektroniske valgsystemet EVA, som ble testet ut med gode resultater i 2011. Systemet møter imidlertid store problemer i Oslo, og klarer ikke å håndtere mer enn 200.000 stemmesedler, sier Ingvild Åsgård som er kommunikasjonssjef for valg i Oslo. Det er ventet at over 300.000 vil avgi stemme i hovedstaden.

Du kan følge valgkampen og resultatet på ABC Nyheter

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) er enig i at det er altfor lenge å vente helt til helgen etter valget med å få resultatet i hovedstaden.

– Det tar for lang tid å telle stemmene. Vi jobber med å utbedre feilen, og det er for tidlig å konkludere med at systemet ikke fungerer, sier Navarsete.

– EVA er sikkert søt, men hun er ikke stor nok for Oslo, sier Stang, som mener saken er både problematisk og alvorlig.