Bestefar (66) dømt for overgrep mot barnebarnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erkjente overgrep mot barnebarnet fra hun var syv år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 66 år gammel mann er i Inntrøndelag Tingrett dømt til fengsel i to år og åtte måneder for å ha forgrepet seg på barnebarnet i fire år. Jenta var ifølge dommen syv år da overgrepene startet.

Den tiltalte 66-åringen meldte seg selv til politiet for å forklare seg om hva han hadde gjort, men først etter at jenta fortalte sine foreldre om overgrepene.

Den mindreårige jenta forklarte seg for retten i dommeravhør, og ble trodd av samtlige tre dommere. Jenta anslo i sin forklaring at det tilsammen kunne dreie seg om mellom 20 og 60 tilfeller av seksuell omgang.

Bestefaren nektet for dette og hevdet det maksimalt kunne være 10. Retten slår fast at det minst var 20 tilfeller over en periode på fire år.

Retten mener det fremstår som skjerpende at den tiltalte bestefaren utnyttet tilliten han hadde opparbeidet seg til barnebarnet. Overgrepene skjedde både i huset til tiltalte i andre etasjen på loftet, på loven på gården til tiltalte, i bilen og i ett tilfelle også hjemme hos fornærmede.

Jenta ble tilkjent en oppreisningserstatning på 180.000 kroner. Bestefaren tok betenkningstid etter at han fikk dommen forkynt.