Åtte og et halvt års fengsel for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 33 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte og et halvt års fengsel for en svært grov voldtekt. Det er den strengeste straffen som er gitt for én voldtekt i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

33-åringen ble gjort kjent med dommen onsdag, og det er ikke kjent om han vedtar den eller anker saken videre, skriver Aftenposten. Mannen er dømt for voldtekt «begått på en særlig smertefull eller krenkende måte», som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel. Den strenge straffen kommer som en følge av at loven ble skjerpet sommeren 2010.

I tingretten lød dommen på åtte års fengsel, et halvt år lavere enn aktor Inga Bejer Enghs påstand. Lagmannsretten la seg derimot på samme linje som Engh da straffen ble skjerpet.

Den 25 år gamle kvinnen som ble 33-åringens offer, ble bortført, bundet og fikk bind for øynene før hun ble utsatt for voldtekt og mishandling som bar preg av tortur. Den dømte mannen tok blant annet kvelertak på henne og holdt en kniv mot strupen hennes. Retten mener situasjonen må ha vært meget skremmende for kvinnen.

Mannen er også dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til 25-åringen.