Steinblokker sperrer riksvei i Rogaland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere store steinblokker raste natt til tirsdag ut og sperret riksvei 13 langs Suldalsvatnet. Det var ingen biler i området da raset gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vegvesenet fikk melding om raset, som er på rundt 100 kubikkmeter, ved halv tre-tiden natt til tirsdag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Steinene dekker hele veien slik at det ikke er mulig å komme seg forbi, opplyser byggeleder Einar Stange i Statens vegvesen. Den største steinen veier mellom 50 og 60 tonn, og flere av dem må sprenges bort. Veien kan tidligst åpnes onsdag. I mellomtiden henvises personbiler til fylkesvei 520 via Sauda, mens tyngre kjøretøy må kjøre E134 via Ølen.

– Vi må også få tettet hullene i veien før vi kan slippe biler forbi. Etter hvert må det også asfalteres, sier Stange. Selv om steinblokkene bare falt 8-10 meter, har de gjort tydelig skade på veien.

En geolog skal også undersøke rasstedet, men Stange sier det ikke er noen grunn til å tro at det kommer til å gå nye ras på stedet. Han kjenner hellet ikke til at det har vært ras der tidligere. (©NTB)


Vis større kart