Tre menn dømt for overgrep mot mindreårige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn er i Bergen tingrett dømt til sju, fem og ett års fengsel for å ha forgrepet seg på to brødre fra de var ni og ti år gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tingretten fant de tre vennene skyldige etter tiltalen, og kom til at samtlige må sone i fengsel, skriver Bergens Tidende

En 72 år gammel mann er idømt sju års fengsel, hvorav tre år betinget. En 44-åring er idømt fem års fengsel, hvorav to år gjøres betinget. En 49-åring er dømt til ett år i fengsel, hvorav fem måneder betinget. 49-åringen sto kun tiltalt for å ha forgrepet seg på mindreårige under 16 år. Dermed ble straffen noe lavere i hans tilfelle. De to andre ble dømt for overgrep mot mindreårige under 14 år.

Straffene er i tråd med aktors påstand.

– Påtalemyndigheten var av den oppfatning at det er viktig at overgrep mot små barn skal straffes strengt. Det har også skjedd i denne saken, sier konstituert statsadvokat og aktor i straffesaken, Rudolf Christoffersen.

De tre dømte må betale til sammen 515.000 kroner i oppreisning og erstatning til de to brødrene, som i dag er midt i 20-årene. Overgrepene startet ifølge dommen i 1997 og pågikk over en fireårsperiode.