Stor politiaksjon etter kioskran i Arendal

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kiosk i Arendal ble ranet tirsdag morgen. Ransmennene fikk med seg 80.000 kroner ifølge innehaveren av kiosken, som ble bundet og etterlatt på bakrommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innehaveren har forklart til politiet at ranet skjedde da han skulle åpne ved 8-tiden tirsdag morgen.

Da han gikk inn i kiosken fulgte to maskerte personer etter, begge med MC-hjelm og iført treningslignende klær. Ranerne hadde en pistollignende gjenstand.

Skremmende

– De tok kontroll over innehaveren, som ble bundet på hender og føtter. Det ble ikke direkte truet med våpen, men situasjonen virket truende og skremmende, i og med at de bar våpen, opplyser Wigdis Songedal ved Arendal politistasjon.

– Innehaveren har beskrevet de to ranerne og mener de var av utenlandsk opprinnelse, muligens vietnamesere, opplyste operasjonsleder Ingrid T. Mæhre i Agder politidistrikt til Agderposten tidligere på dagen.

Politiet fant innehaveren teipet på hender og føtter da de rykket ut etter at de ble varslet om ranet klokken 8.23.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyt prioritert sak

Politiet lette tirsdag med store styrker etter de to gjerningsmennene. Seks politipatruljer leter i Arendals-distriktet.

– I tillegg er alle politienheter i Agder varslet. Også sivilt personell leter, forteller operasjonslederen. Saken er høy prioritert, opplyser Songedal.

Det ble også foretatt rundspørring i området, i tillegg til at vitner ble avhørt og åstedet ble sikret av kriminalteknikere. Politiet vet ikke hvordan gjerningsmennene kom til stedet eller hvordan de tok seg vekk derfra.