Børsmelding fra SAS:SAS satser på nye langdistansefly

Et av SAS sine Airbus-fly losses. Nå skal det bli flere moderne Airbus'er i selskapet.  Foto: Johan Nilsson / SCANPIX SVERIGE.
Et av SAS sine Airbus-fly losses. Nå skal det bli flere moderne Airbus'er i selskapet. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX SVERIGE.
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS har underskrevet en avtale om kjøp av 12 nye Airbus-fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS har undertegnet en avtale med flyprodusenten Airbus om levering av 12 nye fly, som ledd i SAS sine planer for å fornye flyparken på sine langdistanseruter.

Det melder SAS i en børsmelding tirsdag formiddag.

Avtalen omfatter åtte fly av typen A350-900 XWB, fire nye A330-300 Enhanced og en omfattende oppgradering av passasjerkabinene på selskapets A330/340-flåte.

- De store teknologiske forbedringene denne omfattende fornyelsen av flåten, gir SAS en plass i bransjens toppklasse. Planen vil virkelig øke konkurranseevnen og styrke tilbudet til våre kunder både med hensyn til komfort, service og effektivitet, sier SAS-sjefen Rickard Gustafson i en kommentar til meldingen.

Han understreker også at fornyelsen vil få ned drivstoff-forbruket betydelig, noe som senker både kostnadene og klimautslippene.

Les meldingen fra SAS-konsernet