Reiseradioen har feiret sommeren i 50 år

Mandag var det 50 år siden Reiseradioen i NRK hadde sin aller første sending. Siden har Norges slaraffenprogram nummer 1 gått uavbrutt hver bidige sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bortfløyne undulater og humlesurr, fiskekonkurranser og iskalde badetemperaturer har Reiseradioen brakt regn og sol rett inn i norske hjem i 50 år.

Reiseradioens store dag ble da også feiret med bursdagskake og jubileumssending fra taket på den hvite bygningen til NRK på Marienlyst, med Øystein Bache og Rune Gokstad som programledere.

Blant de feirende var kulturminister Hadia Tajik (Ap), kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og tidligere programledere i Reiseradioen, Torkjell Berulfsen, Knut Borge, Else Michelet og Totto Osvold. Visesanger Finn Kalvik, Postgirobygget og Hovedøen Social Club spilte også opp på 50-årsdagen.

Reiseradioen, som direktesendes på NRK P1 om sommeren, ble startet i 1963 av Johan Vigeland. Sammen med Kjell Thue startet også Vigeland Nitimen i to år seinere, i 1965. Nitimen skulle komme til å bli NRKs aller største radiosuksess.

Statsminister Jens Stoltenberg gjestet Reiseradioen 8. juni, og erklærte sommeren i Norge for åpnet.

I forbindelse med 50-årsjubileet skal Reiseradioen ut på en elleve dager lang turne i sommer fra 24. juni til 5. juli, melder NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus