Begrenser biltrafikken rundt Stortinget

Trafikken i deler av Karl Johans gate og Akersgata skal midlertidig begrenset. Foto: Google Maps
Trafikken i deler av Karl Johans gate og Akersgata skal midlertidig begrenset. Foto: Google Maps

Flere gater rundt Stortinget stenges for vanlig trafikk, for å bedre sikkerheten i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune vil fra 25. juni begynne å begrense biltrafikken rundt Stortinget. Formålet med tiltaket er å bedre sikkerheten rundt Stortinget, og innebærer at enkelte gater skal stenges for vanlig biltrafikk. Tiltakene er ment å være i funksjon innen 1. juli. Da vil blant annet deler av Akersgata og Karl Johans gate sperres.

Les også: Direktøren vil ikke gjøre Stortinget til en festning

- Hensikten med tiltakene er å gi Stortinget nødvendig sikkerhet, men det er ønskelig å gjøre dette på en slik måte at byen fortsatt oppleves åpen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en pressemelding.

Avgrensningene er midlertidige, og vil i første omgang gjelde for en prøveperiode på to år.

Bedre sikkerhet rundt Stortinget har vært diskutert siden terrorangrepet 22. juli, og 22. juli-kommisjonens knusende rapport om for dårlig sikkerhet og beredskap har lagt et press på Stortinget om å finne en løsning som kan bedre sikkerheten. Stortinget ba i april Oslo kommune om å utarbeide en plan for stenging av gater rundt Stortinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus