Berlusconi risikerer seks års fengsel

Silvio Berlusconi er i hardt vær for tiden. (Foto: AP Photo/NTB scanpix)
Silvio Berlusconi er i hardt vær for tiden. (Foto: AP Photo/NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag faller dommen mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som er tiltalt for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor i retten i Milano har lagt ned påstand om at Berlusconi fradømmes retten til å drive politikk på livstid, i tillegg til å måtte sone seks år i fengsel.

Berlusconi er anklaget for å flere ganger ha kjøpt sex av den marokkanskfødte luksusprostituerte jenta Karima El-Mahroug i 2010, da jenta var 17 år.

Både Berlusconi og jenta nekter for at de har hatt sex.

Berlusconi er i tillegg tiltalt for å ha ringt politet for å be om at El-Mahroug ble løslatt fra varetekt for tyveri, noe aktor anser som enda mer alvorlig, melder nyhetsbyrået AFP.

Berlusconis forsvarer hevder at den tidligere statsminister trodde at jenta var niesen til Egypts tidligere statsminister Hosni Mubarak, og at 76-åringen ville ha jenta løslatt av diplomatiske grunner.

Det tror aktor er løgn, og Berlusconi risikerer fem års fengsel for maktmisbruk og ett for sexkjøp.

Rettssaken har vart i to år, og dommen ventes å komme i løpet av mandag.

I mai besluttet en ankedomstol i Milano å opprettholde en kjennelse fra i oktober i fjor, der Berlusconi ble dømt til fire års fengsel for skatteunndragelser. I tillegg ble han fradømt retten til å inneha offentlige verv i fem år.