En fange tatt - en fortsatt på frifot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet pågrep mandag ettermiddag den ene av to fanger som hadde rømt fra Vik fengsel i Sogn og Fjordane tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18 år gammel mann og en mann i slutten av 20-årene, utløste en stor aksjon da de rømte fra Vik fengsel ved 9-tiden mandag morgen. De to rømte til fots og etter tre timer ble den ene funnet i skogen i nærheten av fengselet. 18-åringen er fremdeles på frifot.

– Han er nok i samme område. Vi bør finne ham om ikke så lenge, sier fengselsleder Roy Egil Stadheim til Bergens Tidende.

– Rømmingen var tydelig planlagt. de hadde med klesskift, sier Stadheim. Han beskriver de to rømlingene som ufarlige.

Ferjene varslet

– Vi har varslet ferjene i området og Hordaland politidistrikt dersom de velger å gå over Vikafjellet, opplyser operasjonsleder Bjarte Engevik i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Fengselsleder Roy Egil Stadheim ved Vik fengsel rykket selv ut i jakten på de to rømlingene mandag morgen. Han opplyser at det ikke er snakk om noen farlige fanger, selv om innsatsen for å hente de to tilbake var iherdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vil gjerne ha dem tilbake

– Nei, det ikke snakk om noen farlige fanger, men to guttunger som er ute. Men vi vil gjerne ha dem tilbake, sier Stadheim.

Vik fengsel ligger i Vik kommune i Sogn. Fengselet, som har vært i drift siden 1864, har 39 plasser, 28 med høyt sikkerhetsnivå og 11 er med lavt sikkerhetsnivå. Det har vært en rekke rømninger fra fengselet de siste årene.