På stram line over Grand Canyon

Våghalsen Nik Wallenda kom fram med livet i behold etter å ha krysset Grand Canyon på stram line søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wallenda ble hilst med jubel da han nådde fram til den andre siden etter 23 minutter og 425 meter på en 5 centimeter tjukk stålwire, 460 meter over elva Little Colorado River.

34 år gamle Wallenda ble dermed den første som krysser Grand Canyon på line uten noe sikkerhetsnett eller andre sikkerhetsforanstaltninger.

Vindkastene var kraftigere enn han hadde ventet, og to ganger måtte han krøke seg sammen på lina.

Se det halsbrekkende stuntet her

Wallenda, som er sjuende generasjon i en artistfamilie, ville med Grand Canyon-stuntet hedre sin oldefar som styrtet i døden, 73 år gammel. Han var selv i fjor den første til å krysse Niagarafallene på line.

Stuntet ble overført direkte til 219 land på Discovery Channel. Mens han gikk skritt for skritt langs lina, kommenterte han utsikten for seerne og ba stadige bønner.

Wallenda hadde planlagt stuntet i fire år og fant fram til det ideelle krysningspunktet, over en sidedal til Grand Canyon på et reservat som hører til Navajo-indianerne.

For flere uker siden la han seg i trening i Florida. Der bygget han opp kondisen ved å gå gjentatte ganger langs en 300 meter lang stålwire. Han brukte også vindmaskiner som kunne skape vindkast på opp til 80 kilometer i timen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus