Skah nekter å reise til Norge

Khalid Skah nekter å reise til Norge, hvor han er etterlyst for kidnapping. Foto: NTB scanpix
Khalid Skah nekter å reise til Norge, hvor han er etterlyst for kidnapping. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere friidrettsstjernen Khalid Skah, som er tiltalt for trusler og vold mot sin norske ekskone og deres to barn, nekter å reise til Norge og samarbeide med norske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kommer kanskje til Norge når jeg blir 80 år gammel. Det er bare én god grunn til å reise til Oslo, og det er for å treffe barna mine. Men hvis de får se en far som settes i fengsel, er ikke det bra for noen. Dermed nekter jeg å komme til Norge, sier Skah til Dagbladet.

Skah ble onsdag pågrepet i Paris etter å ha vært ettersøkt av norsk politi siden 2009. Skah er i Norge tiltalt for grove trusler og vold mot sin ekskone og sine barn.

Les også: Etterlyst i fire år – Khalid Skah pågrepet i Paris

Vonde minner

Han ble løslatt på fredag mot at han ikke forlater regionen Île-de-France rundt hovedstaden Paris.

Han er også tiltalt for å ha kidnappet sine to barn til Marokko etter en barnefordelingssak.

– Jeg har funnet mitt sted i Chartres, jeg ønsker å bli avhørt her i Paris i Frankrike, det er ingenting for meg å gjøre i Norge. Jeg er glad i Norge innerst i hjertet mitt, men det passer ikke for meg nå å reise over til Gardermoen. Det gir meg bare vonde minner, sier Skah.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Tidligere E14-agenter hentet ut Skah-barna

Trusler mot Støre

En av grunnene til at norsk politi ønsker at Skah reiser til Norge, er truslene 46-åringen rettet mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Facebook. Nå sier Skah at han angrer det han skrev.

– Jeg vil si unnskyld til Jonas Gahr Støre og norske myndigheter. Jeg skrev det jeg gjorde fordi jeg var sint akkurat i det øyeblikket, men jeg har ikke noe mot Gahr Støre, Jens Stoltenberg, Grete Faremo eller andre norske politikere. Hvis jeg kunne trukket det tilbake, hadde jeg gjort det, fordi de er gode ledere for Norge, sier han.

Politiadvokat Trine Krok i Oslo politidistrikt sa sist fredag at norsk politi arbeider med den formelle utleveringsbegjæringen.