Jan Ullrich innrømmer dopingbruk

Jan Ullrich føyer seg inn i rekken av Tour de France-vinnerere som har dopet seg. Foto: Franck Fife (AFP Photo)
Jan Ullrich føyer seg inn i rekken av Tour de France-vinnerere som har dopet seg. Foto: Franck Fife (AFP Photo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske Tour de France-vinneren Jan Ullrich innrømmer dopingbruk. – Jeg gjorde bare det alle andre gjorde, sier tyskeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innrømmelsen kommer i et intervju med det tyske magasinet Focus, og erkjennelsen kom ikke som noen utpreget overraskelse.

39-åringen som vant Tour de France i 1997 innrømmer samarbeid med den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes.

– Jeg har benyttet meg av behandlinger hos Fuentes. Nesten samtlige ryttere i feltet dopet seg på den tiden, sier Ullrich.

For lengst utestengt

Fuentes, som også har arbeidet med syklister som Ivan Basso og Tyler Hamilton, ble avslørt i 2006. Han drev et omfattende dopingnettverk som involverte en rekke utøvere fra ulike idretter.

Ullrich ble i fjor funnet skyldig i brudd på dopingreglementet og utestengt i to år fra august 2011, etter en kjennelse i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Alle hans resultater fra mai 2005 og framover ble strøket.

Ullrich ble utestengt av Tour de France i 2006 på grunn av mistanke om doping. I 2007 la han opp. Den gangen avviste han alle beskyldninger om doping. Det fortsette han med helt til intervjuet med magasinet Focus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ullrich kan ikke se at det han gjorde var spesielt ille.

– Jeg tok ingenting som de andre ikke tok. Juks for meg oppstår når du oppnår en fordel. Det var ikke tilfellet. Jeg dopet meg for å ha de samme mulighetene som de andre, sa Ullrich.

Bloddoping

Ullrich sier at han dopet seg ved hjelp av sitt eget blod. Han tappet blod ut av kroppen, som han senere pumpet inn igjen.

– Det var jeg selv som led mest av det jeg gjorde. Det gjelder både min offentlige status og min egen helse. Tiden er inne for å lukke dette kapittelet. Jeg ønsker å konsentrere meg om framtiden, i stedet for hele tiden å bli minnet om fortiden, sa Ullrich i intervjuet.

Innrømmelsen til Ullrich kommer bare måneder etter at hans argeste konkurrent, amerikanske Lance Armstrong, kom ut med sin egen dopinghistorie. Det skjedde i januar 2013.