100.000 evakuert fra flom i Canada

Vannet stiger i Bow River i Calgary vest i Canada. Sentrum av byen ble stengt fredag på grunn av de stigende vannmassene. Foto: Todd Korol / Reuters / NTB scanpix
Vannet stiger i Bow River i Calgary vest i Canada. Sentrum av byen ble stengt fredag på grunn av de stigende vannmassene. Foto: Todd Korol / Reuters / NTB scanpix

Flom og oversvømmelser har tvunget tusenvis av mennesker til å forlate sentrum av Canadas oljehovedstad Calgary og andre byer i nærheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoler ble stengt, og militæret satte inn to helikoptre og hundrevis av soldater for å evakuere 24 nabolag. Kraftige regnbyger har ført til oversvømmelser ved flere elver vest i Canada.

Calgarys ordfører ga fredag innbyggerne beskjed om å komme seg unna. Det vil trolig ta noen dager før de kan vende hjem igjen, så de ble også bedt om å ta med seg litt bagasje. Samtidig patruljerte politiet gatene og ropte evakueringsordre over høyttalere.

Vannmassene har allerede tatt med seg biler og ødelagt hus i nabobyer, og om lag 100.000 mennesker er blitt tvunget til å evakuere.

Det er meldt mer regn i helgen, og vannet vil fortsette å stige i millionbyen, som arrangerte vinter-OL i 1988.

Ti lokalsamfunn i provinsen Alberta har erklært unntakstilstand, i tillegg til at jordskred har ført til stenging av en hovedvei. Det har igjen ført til at fjellbyen Banff er isolert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus