Jessheim-drapet: Siktelse skjerpet til overlagt drap

Kriminalteknikere jobber i og ved bolighuset på Jessheim, der en kvinne ble funnet død. Kvinnens ektemann er siktet for overlagt drap.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Kriminalteknikere jobber i og ved bolighuset på Jessheim, der en kvinne ble funnet død. Kvinnens ektemann er siktet for overlagt drap. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener den 54-årige mannen som er siktet for å ha drept kona si på Jessheim, hadde planlagt drapet. Derfor er siktelsen skjerpet fra forsettlig til overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble fredag varetektsfengslet i åtte uker, de fire første med brev- og besøksforbud. De to første ukene er han underlagt fullstendig isolasjon, skriver Romerikes Blad.

– Det handler om at bevissituasjonen per nå tilsier at dette var et planlagt drap, sa politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt etter fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett.

54-åringen erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

– Jeg kan ikke gå i detalj på hva han har forklart. Han har ikke erkjent straffskyld, men han innrømmer de faktiske forholdene. Dette gjorde han i avhør torsdag kveld, uttalte lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor til NTB tidligere fredag.

54-åringens kone, som var 52 år gammel, ble funnet død i familiens bolighus i Jessheim sentrum onsdag. Hun hadde ifølge Morten Huse tydelige skader etter vold.

– Det har vært relativt omfattende voldsutøvelse, sier lensmannen.

Politiet har funnet en kniv som de tror er drapsvåpenet.