Regnmakere skal stoppe smogen fra Indonesia

Folk i Singapore bruker masker for å beskytte seg mot den sterkt forurensede luften. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix
Folk i Singapore bruker masker for å beskytte seg mot den sterkt forurensede luften. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix

Indonesia vil lage kunstig regn i håp om å slukke brannene som skaper farlig smog i Singapore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikoptre og fly skal spre kjemikalier som vil frambringe kunstig regn i Riau-provinsen. De skal også tømme vann over de brennende områdene.

Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono har gitt ordre om at alle ressurser skal mobiliseres for å få bukt med brannene, som har skapt den verste miljøkrisen i Singapore på et tiår.

Brannmenn på bakken ikke klart å slukke brannene, som raser under bakken.

– Vi har kjempet mot flammene 24 timer i døgnet i to uker, sier Ahmad Saerozi, sjef for naturforvaltningsmyndighetene i Riau-provinsen.

Livstruende

Luftkvaliteten i Singapore nådde fredag kritiske 400 på indeksen Pollution Standards Index (PSI), noe som gjør den potensielt livstruende for syke og eldre mennesker. Regjeringen råder disse gruppene om å holde seg innendørs, lukke vinduene og unngå fysiske anstrengelser dersom de kan.

Den ekstreme luftforurensningen kan fortsette i ukevis, ifølge landets statsminister Lee Hsieng Loong.

Les også: Singapore røyklagt av brennende regnskog

Anklager selskaper

Ifølge Lee har Singapore forsynt Indonesia med satellittdata for å hjelpe landet å identifisere selskap som er involvert i skogbrenningen, melder BBC.

Indonesia anklaget fredag åtte selskaper for å være skyld i brannene. To av dem er singaporske, Sinar Mas og Asia Pacific Resources International. En presidenttalsmann hevder de største brannene er på disse to selskapenes område. De seks andre selskapene ble ikke navngitt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus