Khalid Skah løslates mot kausjon

Khalid Skah, som ble pågrepet i Paris onsdag, er i Norge tiltalt for vold, trusler og kidnapping. Foto: AFP / NTB Scanpix
Khalid Skah, som ble pågrepet i Paris onsdag, er i Norge tiltalt for vold, trusler og kidnapping. Foto: AFP / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Khalid Skah løslates i Paris mot kausjon og meldeplikt, opplyser hans forsvarer Brynjar Meling til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Khalid Skahs forsvarer Brynjar Meling bekrefter overfor NTB at Skah er løslatt og at vilkårene er kausjon og meldeplikt.

Ifølge VG får ikke Skah lov til å forlate Île-de-France, regionen rundt hovedstaden Paris. Norsk-marokkaneren må også melde seg for politiet hver 15. dag og har fått passet sitt inndratt.

– Helt ukjent

Politiadvokat Trine Krok i Oslo politidistrikt sier kausjon og meldeplikt er surrogater for varetekt.

– Vi forholder oss til at han sørger for å oppfylle de forpliktelsene retten har satt, sier Krok.

Hun opplyser at norsk politi fortsetter arbeidet med den formelle utleveringsbegjæringen.

– Så får tiden vise om han er på plass når spørsmålet om utlevering skal behandles, sier hun videre.

Meling sier til VG at det nå kan synes som om Marokko har gitt tilsvar på den norske utleveringsbegjæringen og at marokkanerne mener forholdene Norge anklager Skah for skal være endelig oppgjort i Marokko.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har jeg ingen formening om hva skulle være. Det er helt ukjent for meg, svarer Krok på spørsmål om hva hun tror marokkanske myndigheter mener med dette.

– Jeg elsker barna mine

– Jeg forstår det slik at det ikke blir noe nytt rettsmøte, men at det vil skje en avgjørelse på departementalt plan i løpet av noen uker, sier Meling.

Skah ble onsdag pågrepet i Paris etter å ha vært ettersøkt av norsk politi siden 2009. Skah er i Norge tiltalt for grove trusler og vold mot sin ekskone og sine barn.

Han er også tiltalt for å ha kidnappet sine to barn til Marokko etter en barnefordelingssak. Ifølge TV 2 skal Skah også ha kommet med trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Jeg vil bare si én ting: Jeg elsker barna mine, sa Skah til Dagbladetetter rettsmøtet fredag.