Fare for flom og oversvømmelser på Østlandet

Korte, men kraftige regnskyll førte til oversvømmelser blant annet i Karl Johans gate i starten av juni. Fredag er det fare for nye oversvømmelser og høy vannføring på Østlandet. Foto: Lars Kristoffersen / NTB scanpix
Korte, men kraftige regnskyll førte til oversvømmelser blant annet i Karl Johans gate i starten av juni. Fredag er det fare for nye oversvømmelser og høy vannføring på Østlandet. Foto: Lars Kristoffersen / NTB scanpix

Kraftig regn fredag vil gi raskt økende vannføring i mindre elver og bekker på Østlandet, advarer NVE. I tettbygde strøk kan byger gi oversvømmelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedbøren vil bre seg fra sør mot nord, og mest nedbør er ventet på Østlandet sør for Hamar. Intense regnbyger kan imidlertid forekomme i hele området, opplyser Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Kraftige regnbyger gir fare for jordskred og flomskred, spesielt i indre strøk av Buskerud og Oppland. Dette gjelder spesielt i terreng med bratte skråninger, og langs elver og bekker med stor vannføring.

NVE understreker at usikkerheten er stor rundt hvor nedbøren vil falle og hvor mye som vil komme. Samtidig vil varselet ikke nødvendigvis gjelde regulerte vassdrag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus