Kina truer miljøsyndere med døden

Stadig flere av innbyggerne i Beijing og andre kinesiske storbyer reagerer på økende forurensning, og den kinesiske regjeringen truer nå med å dømme folk som står bak grove miljøforbrytelser til døden. Koto: Jason Lee / Reuters / NTB scanpix
Stadig flere av innbyggerne i Beijing og andre kinesiske storbyer reagerer på økende forurensning, og den kinesiske regjeringen truer nå med å dømme folk som står bak grove miljøforbrytelser til døden. Koto: Jason Lee / Reuters / NTB scanpix

Kinesere som står bak alvorlig forurensning, risikerer heretter å få en kule gjennom hodet. Myndighetene i Beijing har gitt Kinas domstoler fullmakt til å avsi dødsdom i slike saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffene for grove miljøforbrytelser skjerpes fra denne uken, meldte statlige kinesiske medier torsdag. Skjerpingen skjer etter at den stadig mer velstående befolkningen i Kinas storbyer har begynt å protestere mot arbeidet for økonomisk vekst uten hensyn til miljøet.

– Det innføres nå mer nøyaktige retningslinjer for kjennelser og dommer i saker som gjelder grov miljøkriminalitet. I de mest alvorlige sakene kan dødsstraff bli brukt, het det i en melding fra det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Les også: Kina tar grep for å få kontroll på luftforurensning

Sist helg var store områder i det nordlige Kina dekket av tykk smog, en blanding av røyk og tåke. Tidligere i år skapte luftforurensningen store problemer i hovedstaden Beijing og i andre storbyer i de midtre og østlige delene av landet.

Hvis trusselen om å henrette miljøforbrytere settes ut i livet, blir listen over forbrytelser som kan straffes med døden i Kina enda lenger. Kina henretter flere straffedømte enn resten av verdens land til sammen, og tallet på henrettelser kan i fjor ha kommet opp i flere tusen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus