Jobber med å få Skah utlevert til Norge

Khalid Skah, som ble pågrepet i Paris onsdag, er i Norge tiltalt for vold, trusler og kidnapping. Nå arbeider norske myndigheter for å få ham utlevert til Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix
Khalid Skah, som ble pågrepet i Paris onsdag, er i Norge tiltalt for vold, trusler og kidnapping. Nå arbeider norske myndigheter for å få ham utlevert til Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix

Norsk politi jobber med å få utlevert Khalid Skah etter at han onsdag ble pågrepet i Paris, men vet ikke hvor lang tid dette kan ta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skah ble onsdag pågrepet i Paris etter å ha vært ettersøkt av norsk politi siden 2009.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt Trine Krok bekrefter at de jobber med å begjære ham utlevert til Norge.

– Hvor lang tid det vil ta er avhengig av om Khalid Skah samtykker til utlevering eller ikke, sier Krok, som ikke har vært i kontakt med Skahs forsvarer Brynjar Mehling.

Les også: Khalid Skah pågrepet i Paris

Hun vet derfor ikke hvordan Skah stiller seg til en utlevering. Onsdag kveld sa Meling at norsk-marokkaneren trolig vil be om å bli utlevert til Norge.

– Han har tidligere ønsket å komme til Norge for å bringe klarhet i sin sak, sa Meling.

Skah er i Norge tiltalt for grove trusler og vold mot sin ekskone og sine barn. Han er også tiltalt for å ha kidnappet sine to barn til Marokko etter en barnefordelingssak. I følge TV 2 skal Skah også ha kommet med trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Meling bekrefter at etterlysningen innbefatter trusler mot myndighetspersoner, men vil ikke utdype dette nærmere.

Les også: Khalid Skah til «krig» mot norske myndigheter

– Dette er helt ukjent for meg i forhold til min sak, sier Krok.

Hun sier dette kan ta et par dager, eventuelt et par uker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus