Drap med ukjent offer i Oslo

Da politiet rykket ut sammen med brannvesenet til restauranten Mama Afrika, fant de en kvinne død og en mann livstruende skadd. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Da politiet rykket ut sammen med brannvesenet til restauranten Mama Afrika, fant de en kvinne død og en mann livstruende skadd. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet har ikke identifisert kvinnen som døde i Galleri Oslo natt til onsdag. Men de er sikre på at de står overfor en drapssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er gjennomført obduksjon av den døde kvinnen i dag. Rapporten bekrefter at vi står ovenfor et drap, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, fungerende leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Politiet vil ikke si noe om dødsårsak eller andre obduksjonsfunn.

Kvinnen ble funnet død etter at politiet ble varslet om brann i den etiopiske restauranten Mama Afrika, klokka 4.50 onsdag morgen.

I lokalene ble det også funnet en mann med store brannskader. Han er nå overført til Haukeland sykehus, opplyser Metlid.

– Han holdes i kunstig koma, og politiet har ikke hatt mulighet til å kommunisere med ham, sier hun.

Les også: Drapsetterforskning etter brann i Galleri Oslo

– Drept med kniv

TV 2 melder av kvinnen er drept med kniv, men dette ble ikke bekreftet da politiet holdt pressekonferanse onsdag formiddag.

– Nå er det viktigste å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak. Ingen er siktet eller mistenkt i saken. Vi er i en tidlig fase og ønsker selvfølgelig informasjon fra publikum, sier Metlid.

Restauranten Mama Afrika ligger inne i Galleri Oslo, rett ved Oslo sentralstasjon. Det er flere kameraer som overvåker området, og politiet håper opptak kan gi dem spor i saken.

Kriminalteknikere i arbeid i restauranten der en kvinnen ble funnet død natt til onsdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpixKriminalteknikere i arbeid i restauranten der en kvinnen ble funnet død natt til onsdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

I utgangspunktet er bygget stengt for publikum mellom 0.30 om natten og 5 om morgenen, men politiet ønsker ikke å uttale seg om det normalt pleier å være mennesker i området om natten.

Ukjent motiv

Politiet sier onsdag kveld at hendelsesforløpet rundt drapssaken er uklart. Tidlig onsdag sa de at de ikke ville utelukke at brannen var påsatt.

– Brannen begrenset seg til andre etasje. Hele etasjen ble sperret av på grunn av vann-, røyk- og brannskader, opplyste operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Metlid er det onsdag kveld også for tidlig å si noe om motiv i saken.

– Etterforskningen fortsetter utover kvelden, sier hun.

På pressekonferansen onsdag formiddag ville politiet ikke kommentere om de tror det dreier seg om et forsøk på dobbeltdrap eller ikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus