– Ber om betenkningstid for ny periode

OMSTRIDT LEDER: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland har tatt betenkningstid før hus svarer ja til å sitte i lederstolen i en ny femårsperiode. Foto: Forbrukerrådet
OMSTRIDT LEDER: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland har tatt betenkningstid før hus svarer ja til å sitte i lederstolen i en ny femårsperiode. Foto: Forbrukerrådet

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland har fått tilbud om ny åremålsperiode på fem nye år i stillingen, men har ikke bestemt seg for om hun vil fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, har bedt om betenkningstid etter å ha blitt tilbudt en ny åremålsperiode som direktør for de neste fem årene.

Men når vi spør henne om hun har blitt tilbudt stillingen og om hun har bedt om betenkningstid, vil hun ikke svare direkte på spørsmålet.

– Dette vil jeg ikke si noe om nå, sier Randi Flesland til ABC Nyheter.

– Men kan du bekrefte at du har fått tilbud om stillingen?

– Ingen kommentar.

Les også: Varslet om trakassering, frikjøpt med en årslønn

Bekrefter betenkningstid

Flesland henviser oss til styreleder i Forbrukerrådet, Inge Takle Mæstad, som kan bekrefte at direktøren har fått fornyet tillit fra styret.

– Jeg kan bekrefte at hun er tilbudt stillingen og at hun har bedt om litt betenkningstid før hun tar en endelig avgjørelse, sier Takle Mæstad til ABC Nyheter.

En motkandidat skal også ha vært aktuell for direktørstillingen for neste femårsperiode, men vedkommende ble altså nedstemt mot Randi Flesland, som fikk tre stemmer mot seg under tirsdagens styremøte, mens fem stemte for henne.

Hvem motkandidaten er, vil styrelederen foreløpig ikke gå ut med.

– Den kandidaten har bedt om at navnet unntas fra offentligheten, noe styret ønsker å etterkomme. I utgangspunktet ønsker vi åpenhet, men må få avklart det formelle rundt dette, sier han.

Les også: Rådyrt å ringe Forbrukerrådet, politiet, sykehus og kommuner

Avventer situasjonen

Randi Flesland har ifølge Takle Mæstad ikke gitt styret en begrunnelse for hvorfor hun trenger betenkningstid, men han ser det som naturlig at det henger sammen med voteringsresultatet.

– Hun har ikke sagt noe om hvilken dag eller klokkeslett hun kommer med en tilbakemelding, men for alle involverte er det bra med en snarlig avgjørelse, avrunder han.

Styret skal ifølge andre kilder ha vært delt i avgjørelsen, der fem styremedlemmer stemte for, mens tre stemte imot den omstridte lederen.

Ansattrepresentanter stemte imot

Kilder ABC Nyheter har vært i kontakt mene rå vite at det var de ansattes representanter som stemte imot Flesland, som har sittet i direktørstolen siden 2008.

Randi Fleslands arbeidsmetoder har tidligere vært omstridt, og det var blant annet mye bråk da hun fratrådte sin stilling i Avinor i 2005 etter langvarig krangel med tillitsvalgte i selskapet.

Det har også vært mye bråk rundt hennes lederstil i Forbrukerrådet, der hun blant annet har blitt kritisert for manglende åpenhet og for å gi fagforeningene munnkurv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus