Faremo: – Ser at vi ikke får nok igjen for pengene

Justisminister Grete Faremo sier at politianalyseutvalgets rapport viser at vi ikke får nok igjen for bevilgningene til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utvalget sier at det ikke er bevilgningene som setter begrensninger for politiet. Det er hvordan pengene brukes. Det er tankevekkende, sier justisministeren etter å ha fått overlevert rapporten fra utvalget som ble nedsatt i fjor for å se på utfordringer og mulige tiltak i politiet.

Utvalget foreslår blant annet å redusere antall politidistrikter fra 27 til seks, samt å slå sammen mange små lensmannskontorer.

– Hva gir oss et sterkt nærpoliti som skaper trygghet der folk bor? Utvalget mener vi skal redusere antall lensmannskontorer med 40 prosent. Det rokker kanskje ved oppfatningen mange av oss har om hva som skaper trygghet, sa justisministeren uten å si om hun vil følge utvalgets anbefaling på dette punktet.

Les også: Rapport: Politiet er stengt, fraværende og kostbart

Utvalget anbefaler også at politiet konsentrerer seg om kjerneoppgaver som handler om å håndheve lov og orden.

– Da må jeg også spørre: Hvordan sikrer vi at publikum i hele landet har god tilgang på oppgaver som politiet i dag utfører, spurte Faremo og viste til at namsmannsfunksjonen i dag er underlagt politiet, samt at politiet utsteder pass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus