Politiet straffes med bot etter å ha glemt fange

Oslo politidistrikt må betale 80.000 kroner etter at en mann ble sittende 78 dager for lenge i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-årene skulle egentlig bare sone 16 dager i fengsel, men ble sittende i hele 94 dager.

Dette skjedde som følge av feil som oppsto i politidistriktets systemer i forbindelse med innkalling til soning, ifølge en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Mannen ble dermed sittende i fengsel 78 dager for lenge, tilsynelatende uten selv å ha oppdaget feilen og gjort den kjent.

Oslo politidistrikt uttaler at de tok kontakt med mannen da forholdet ble oppdaget, og beklaget oversoningen på det sterkeste.

Politidistriktet anmodet mannen om å søke advokatbistand på det offentliges bekostning, for best mulig å ivareta sine rettigheter og økonomiske krav.

Etter etterforskning endte det med at Spesialenheten for politisaker ila politidistriktet en foretaksstraff på 80.000 kroner.

Oslo politidistrikt sier de nå har iverksatt tiltak for å bedre kontrollrutiner og samarbeid med andre organer som har ansvar for straffegjennomføring.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus