Amerikanske leger mener fedme er en sykdom

Antall overvektige voksne i USA er doblet de siste tjue årene, og nå anerkjennes fedme som en sykdom av amerikanske leger. Foto: Colourbox
Antall overvektige voksne i USA er doblet de siste tjue årene, og nå anerkjennes fedme som en sykdom av amerikanske leger. Foto: Colourbox

Samtidig som stadig flere amerikanere blir overvektige har amerikanske leger blitt enige om å anerkjenne fedme som en sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å bekjempe det som omtales som en fedmeepidemi i USA, har den amerikanske legeforeningen bestemt seg for å anerkjenne fedme som en sykdom.

Foreningen stemte tirsdag over saken på sitt årsmøte i Chicago.

Antall overvektige voksne i USA er doblet de siste tjue årene. På samme tid har det blitt tre ganger så mange overvektige barn.

Verdens helseorganisasjon har allerede anerkjent fedme som en sykdom, og nå følger amerikanske leger etter, og lanserte samtidig flere tiltak for å bekjempe «epidemien», som koster USA dyrt.

Les også: Du kan gå ned et halvt kilo i uka

USAs allerede høye kostnader innen helsevesenet er ventet å øke etter som antall overvektige øker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus