Erna Solberg har fått livvakt igjen

Høyres leder Erna Solberg har fått livvakt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Høyres leder Erna Solberg har fått livvakt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Høyre-leder Erna Solberg har igjen fått livvakt, som den eneste av partilederne bortsett fra statsminister Jens Stoltenberg (Ap), skriver Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det avisen får opplyst, har Solberg siden midten av forrige uke hatt livvakt-beskyttelse. Hun følges når hun opptrer i det offentlige rom utenfor hjemmet og Stortinget. Hun har ikke kommentert saken selv. Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes ønsker ikke å gi noen kommentarer.

Det er ingen konkrete trusler som gjør at hun har fått livvakt, skriver Bergens Tidende. Derimot skyldes det at hun er statsministerkandidat, og av mange allerede regnet som Norges neste statsminister.

Solberg har imidlertid også tidligere hatt livvakter. I 2003 fikk hun livvakt etter å ha mottatt drapstrusler fra en asylsøker som ville drepe henne fordi han mente hun var ansvarlig for utvisningsvedtaket hans. Mulla Krekar har blitt dømt for å ha drapstruet henne i 2010.

Med unntak av Stoltenberg er det ingen andre partiledere som har livvaktbeskyttelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus