Lørenskog-drapet:

47-åring har erkjent å ha tatt livet av kona

Her ble kvinnen funnet død. Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix
Her ble kvinnen funnet død. Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

47-åringen som er siktet for å ha drept sin kone på Lørenskog i Akershus, har erkjent å ha forvoldt hennes død. Men han har ikke tatt stilling til straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnevernet har tatt hånd om barna til kvinnen (35), som ble funnet drept på Lørenskog mandag. Mannen fremstilles for fengsling onsdag.

– Han erkjenner de faktiske forholdene i tiltalen, altså det at han har tatt livet av den avdøde kvinnen, opplyser politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

47-åringen meldte selv fra til politiet om hendelsen. Politiadvokaten sier de foreløpig ikke har spurt den siktede om hvordan han stiller seg til siktelsen, som lyder på forsettlig drap. Politiet har til nå ikke gått ut med noen dødsårsak.

Både den drepte kvinnen og ektemannen er norske statsborgere med iransk bakgrunn, opplyser Romerike politidistrikt. Familien var bosatt i leiligheten der kvinnen ble funnet død. Den døde kvinnen og mannen hennes har to mindreårige barn.

Overfor NTB ønsker ikke politiadvokat Åvitsland å opplyse hvor gamle barna er, utover at begge er under 18 år.

Avisen skriver at bekjente av den drepte kvinnen beskriver henne som glad og sprudlende.

– Dette er et sjokk for alle som kjente henne. Da jeg fikk beskjeden, brøt jeg sammen i gråt, sier en tidligere kollega.

Politiet tok beslag i en konteiner utenfor boligen. Foto: Berg-Rusten/NTB scanpix.Politiet tok beslag i en konteiner utenfor boligen. Foto: Berg-Rusten/NTB scanpix.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus