Toåring i Moss ble forsøkt kvalt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som er siktet for drapsforsøk på sin to år gamle sønn i sin leilighet i Moss sist fredag, nekter for at hun forsøkte å kvele gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun avviser at hun skal ha forsøkt å kvele barnet og avviser den gjerningsbeskrivelsen som politiet har lagt til grunn i sin siktelse. Hun mener politiets beskrivelse av faktum i siktelsen er feil. Derfor erkjenner hun heller ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer, advokat Svein Inge Johansen, til NTB.

Verken politiet eller advokaten ønsker å gi detaljerte opplysninger om hva siktede foreløpig har forklart om hendelsesforløpet.

Les også: Kvinne siktet for drapsforsøk på toåring i Moss

Forsettlig drap

Tirsdag formiddag opplyste imidlertid politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt at gutten ble utsatt for kvelningsforsøk. Advokat Johansen forteller at han har rådet kvinnen til å la ham fortelle mediene hvordan hun stiller seg til siktelsen.

Hendelsen skjedde i den siktede kvinnens leilighet i Trolldalen i nordre bydel i Moss i 21-tiden fredag. Både kvinnen og guttens far er i 20-årene og bor hver for seg. Mens moren bor i Moss, bor toåringen fast hos faren et annet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Moren har en samværsrett som er ganske vanlig. Det er ingen restriksjoner på samværet, understreker kvinnens advokat.

Foreløpig er barnets mor siktet for forsøk på forsettlig drap. Hun ble i Moss tingrett mandag ettermiddag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Merker

Det var moren som selv meldte fra til AMK-sentralen om hendelsen fredag kveld, forteller advokat Johansen til NTB. AMK valgte deretter å kontakte politiet. Ambulansepersonell og politi var samtidig på stedet, sier Granrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge lokalavisen Moss Avis hadde gutten tydelige merker etter kvelningsforsøk.

Politiet startet tirsdag avhør av helsepersonellet som tok hånd om gutten. Gutten var da i tilsynelatende god form og er nå under barnevernets omsorg.

– Barnet lå på gulvet da personellet kom inn i leiligheten, og ambulansepersonell ga nødvendig hjelp. Avhøret av disse personene håper vi å foreta i dag, men de må først fristilles fra taushetsplikten, sier politiadvokat Granrud til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avhør

Først når de viktigste vitneavhørene er gjennomført, vil politiet sette i gang konfronterende avhør av den siktede kvinnen.

– Hun har bare vært i et såkalt fritt avhør. Politiet har ikke gjennomført et mer konfronterende avhør og det rekker de trolig ikke før tidligst onsdag, tror advokat Johansen.

Politiet opplyser tirsdag at naboer og andre som bor i nærområdet til leiligheten der hendelsen skjedde, må regne med å bli kontaktet av politiet. Granrud ber personer som kan ha opplysninger i saken, om snarest å ta kontakt.