450 flomskader meldt til politiet i Gudbrandsdal

Store nedbørsmengder førte til flom flere steder på Østlandet i mai, som her ved Frya i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Store nedbørsmengder førte til flom flere steder på Østlandet i mai, som her ved Frya i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet i Gudbrandsdal har fått inn rundt 450 meldinger om naturskader etter flommen i mai. Det kommer i tillegg til de mange skadene som kun håndteres av forsikringsselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene som er meldt inn, skal takseres av politiet, og det dreier seg spesielt om mange småveier, samt fjellveier og jorder, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Det er svært mange og store naturskader i alle de tre midtdalskommunene, ikke minst i Sør-Fron, forteller lensmann Jan Erik Rundsveen ved Midtre Gudbrandsdal lensmannskontor.

Den største enkeltskaden er taksert til to millioner kroner og er på veien mellom Kvarvet og Frydalen i Sør-Fron kommune.

Lensmannskontoret har hentet inn ekstra folk til å taksere skadene, og til sammen er åtte takstmenn i fire grupper i gang med arbeidet.

Nylig opplyste Finans Norge til NTB at flomerstatningene utbetalt fra forsikringsselskaper etter flommen vil komme opp i over en halv milliard kroner. Det er om lag dobbelt så mye som pinseflommen i 2011.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus