Unni Steinsmo ny styreleder i Kings Bay

Næringsminister Trond Giske har ikke ønsket å kommentere utnevnelsen av ny styreleder i selskapet Kings Bay. Foto: Birgitte Iversen / NTB scanpix
Næringsminister Trond Giske har ikke ønsket å kommentere utnevnelsen av ny styreleder i selskapet Kings Bay. Foto: Birgitte Iversen / NTB scanpix

Direktør i SINTEF, Unni Steinsmo, blir tirsdag utnevnt til ny styreleder i det statlig eide selskapet King Bay.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding. Tidligere tirsdag meldte NRK at tidligere Ap-nestleder Hill-Marta Solberg skulle overta vervet som Knut Ore har hatt i elleve år.

– Steinsmo er en erfaren næringslivsleder med stor kompetanse innenfor forskning, og en styreleder som vi tror på en god måte kan ta selskapet inn i framtiden, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) i en uttalelse fra departementet.

Utnevnelsen av ny styreleder kom helt uventet på de øvrige styremedlemmene. Ore ble utnevnt for to nye år under generalforsamlingen i fjor.

Hvorfor staten ønsker å bytte ham ut midt i en periode har ikke blitt kommentert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus