USA ba også Apple om informasjon om brukere

Datagiganten Apple har det siste halvåret fått mellom 4.000 og 5.000 anmodninger fra politi og sikkerhetstjenester i USA om informasjon om brukere av selskapets tjenester, opplyste konsernet mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Datagiganten Apple har det siste halvåret fått mellom 4.000 og 5.000 anmodninger fra politi og sikkerhetstjenester i USA om informasjon om brukere av selskapets tjenester, opplyste konsernet mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Apple har det siste halve året fått mellom 4.000 og 5.000 anmodninger fra myndighetene i USA om informasjon om brukere av datagigantens tjenester. Anmodningene kom fra politi og etterretningsfolk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple la fram tallene mandag, etter at Facebook og Microsoft offentliggjorde lignende opplysninger i forrige uke. Dette skjedde etter avtale med myndighetene, og etter avsløringer av etterretningstjenesten NSAs overvåking av internett.

– Vi har bedt USAs regjering om tillatelse til å fortelle hvor mange anmodninger vi har mottatt med forbindelse til nasjonal sikkerhet, het det i en kunngjøring fra Apple mandag. Selskapet forsikret at det beskytter personopplysninger om kundene strengt.

Les også: USA ba Facebook om informasjon 9.000 ganger

Samtidig påpekte Apple at de fleste av henvendelsene fra offentlige myndigheter dreier seg om hverdagskriminalitet eller annet rutinemessig politiarbeid, og ikke nasjonal sikkerhet. Det er snakk om etterforskning av ran og tyverier, leting etter bortkomne barn og lignende.

Les også: Google og Facebook vil lette på overvåkingssløret

Facebook opplyste sist fredag at selskapet fikk minst 9.000 henvendelser med anmodning om informasjon fra myndighetene i andre halvår i fjor. Microsoft satte antallet på slike anmodninger til mellom 6.000 og 7.000.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus