Avslører «helveteplanetens» hemmelige side

Du vil nok aldri kunne reise til Merkur, men nå kan du i hvert fall se hvordan planeten ser ut i detalj - trygt hjemmefra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å lande på Merkur, planeten aller nærmest sola, innebærer å bli utsatt for en voldsom stråling, og enten dø av ekstrem hete eller ekstrem kulde.

Les også: Nasa oppdaget miniplanet

Men nå har farkosten Messenger spart oss for en slik grusom «ferietur». Etter å ha gått i bane rundt Merkur over 2000 ganger og tatt over 160.000 bilder, er hele overflaten på planeten kartlagt.

Dermed har NASA kunnet lage videoen øverst i artikkelen, som viser en roterende Merkur, slik den ville sett ut om du kunne sett planeten i virkeligheten.

Les også: Avslører en «ny» verden under isen

I klippet er det lagt på farger, slik at det skal se ut slik planeten ville sett ut for et menneskeøye. NASA jobber likevel med å gjøre bildene enda mer korrekte.

– Det er litt av en prestasjon. Tidligere har halve planeten vært et stort mysterium. Med en kartlegging som dette, kan vi kanskje finne ut mer av Merkurs historie sier Brett Denevi fra Johns Hopkins University ifølge Huffington Post.

Se også: Utenomjordisk vakkert

Forskerne vil nå undersøke den enorme mengden med data nærmere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus