Grua-drapet: Politiet må vente med avhør i Italia

Påtalesjef Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt opplyser at en del formaliteter gjenstår før den drapssiktede 28-åringen kan utleveres fra Italia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Påtalesjef Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt opplyser at en del formaliteter gjenstår før den drapssiktede 28-åringen kan utleveres fra Italia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norsk politi må vente med avhør av mannen som er siktet for Grua-drapet til en italiensk domstol har gitt klarsignal. Inntil da får heller ikke politifolkene reise fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blir det ingen avhør mandag, slik politiet hadde håpet på.

Den 28-årige afghaneren som er siktet på drap på den 17-årige jenta på Grua onsdag i forrige uke, ble pågrepet av italiensk politi på en kafé i Roma søndag.

Les også: Jenta er i god behold

Sto klare til å reise

Italiensk lov krever en rettskjennelse før pågrepne kan avhøres, og inntil denne foreligger har heller ikke norsk politi fått tillatelse til å reise til Italia, opplyser Vestoppland politidistrikt.

– Representanter fra Kripos og Vestoppland sto klare til å reise, men ble stoppet. Det må vi bare respektere, sier påtalesjef Linn Hilde Fosso.

Hun understreker samtidig at Vestoppland politidistrikt og Kripos har hatt et godt samarbeid med italiensk politi i forkant og under pågripelsen.

– Vi forventer at andre lands myndigheter følger spillereglene i Norge, og da må vi følge spillereglene i andre land, sier Fosso.

Utlevering

Hun tror ikke de utsatte avhørene vil gi problemer med selve utleveringen.

– Dette er kun formaliteter som viser seg å ta noe tid. Vi har ingen grunn til å tro at italienske myndigheter ønsker å holde på mannen lenger enn nødvendig, sier påtalesjefen.

Det er ifølge politiet trolig norsk barnevern som så snart som mulig vil reise til Italia for å ta seg av den to år gamle jenta, som ble funnet i god behold sammen med den angivelige barnefaren søndag. Den 28-årige afghaneren er siktet for forsettlig drap på 17-åringen, som er toåringens mor. Politiet vurderer fortløpende om siktelsen skal utvides.

Les også: Jenta (2) kan ha vært vitne til drapet

Mulige medhjelpere

Både den siktede og offeret er fra Afghanistan, og toåringen er så langt man kjenner til, deres felles barn. Politiet opplyser at de vil få brakt på det rene om 28-åringen virkelig er barnets biologiske far, men sier alt tyder på det.

Overfor NTB utelukket ikke Fosso søndag at afghaneren kan ha hatt medhjelpere.

– Vi utelukker ikke flere siktelser. Vi har fortsatt bistand fra Kripos. Vi er ikke ferdig med de tekniske undersøkelsene på åstedet, og vi driver fortsatt med avhør av vitner, uttalte hun.

Les også: – Drapsoffer flyktet fra tvangsekteskap

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus